Wat zeggen opdrachtgevers over studio marie grafisch ontwerp?

Suzanne van der Geest - Programmamanager
GeluksBV, Utrecht

"Met heel veel plezier ik aan mooie projecten gewerkt met Marije. Haar talent ligt in het verhelderen van een doelstelling, afkaderen waar het om gaat en tekst vertalen in visueel aantrekkelijk beeld. Ze brengt structuur en duidelijkheid. Ze weet te verbeelden wat je voelt. Voor verschillende projecten hebben we nauw samengewerkt aan maatschappelijke doelen. Haar bevlogenheid, kritische blik, gedrevenheid en humor maken Marije een heel prettig persoon om mee te werken."

Cassandra Lighthart - (Project)manager, cultuurcoördinator en coach/docent kunst
Studio CL, Amersfoort

"Met studio marie is het heel erg fijn zaken doen. Marije stelt vragen, luistert goed en vertaalt jouw ideeën naar beelden die een juiste match vormen met wie je bent en waar je voor staat. Kernwoorden hierbij zijn aandacht en werkelijke interesse. Ongemerkt scherpt zij je eigen gedachten aan, of roept terug in herinnering wat je dreigt kwijt te raken. Top!"

Carin Cuijpers - Oprichter en directeur
GeluksBV, Utrecht

"Als GeluksBV werken wij met partners die onze waarden delen. Marije - studio marie - is zo’n partner. Marije is zeer betrokken, vakkundig, heeft gevoel voor urgentie en werkt razendsnel. Ze geeft niet alleen je ideeën prachtig vorm, ze denkt ook mee in het grotere geheel. Met passie en de nodige dosis lef brengt ze haar dromen op het gebied van werk en privé in praktijk. Daarmee is Marije niet alleen een hele fijne samenwerkingspartner maar tevens een ambassadeur van Geluk!"

Liesbeth Rox - Communicatiemedewerker
Armoedecoalitie, Utrecht

"Ik heb als communicatiemedewerker bij de Armoedecoalitie regelmatig opdrachten voor Marije. Daarbij is me opgevallen dat zij zeer flexibel en deskundig te werk gaat. Zo laat ze het altijd weten als een idee op het gebied van vormgeving niet gaat werken. Ook is zij bereid - zo nodig - buiten kantoortijd dingen op te pakken. Verder is zij gewoon een heel prettig mens!"

Kiki Baumann - Marketing Communications & Events Manager
De Utrechter Stadsbrasserie en Bar, Utrecht

"Marije helps us with our graphic work of the restaurant. Think of brochures, menu's, flyers and posters. She has eye for detail, does suggestions to improve the design and is always on time and on point. A good collaboration and I would recommend her!"

Jeroen Schumacher - Adviseur en Coach
Vilans, Utrecht

"Marije is uiterst accuraat om mee te werken: snel, tijdig met afspraken en prettig in de omgang. Zij ziet vanuit de creatieve hoek kansen waar nodig en benut die zo dat je tevreden kunt zijn over het resultaat van de samenwerking."

Anna de Rijk - Projectleider
Schoolinfo, Utrecht

"We hebben voor studio marie gekozen, omdat Marije gelijk met ons meedacht in wat er mogelijk was. Zij ging mee met ons enthousiasme, maar bleef ook de realiteit benadrukken. Marije is duidelijk, denkt mee en er is vertrouwen dat het mooi wordt!”

Leonoor Ahrens - Sr. Marketing & Communicatieadviseur
APS, Utrecht

"Marije is grafisch ontwerper in hart en nieren. Raakt met visuele vormgeving door een creatieve vertaalslag naar mooie beeld-, vormen- en kleurtaal. Een opdracht neemt ze altijd met een prettig kritische blik aan, zodat het ontwerp net beter, anders, praktischer of creatiever wordt dan de bedoeling is. Altijd het doel van de communicatie in het oog houdend. Ik ken Marije als ambitieus, zakelijk, zeer prettig om mee samen te werken, met een nooit aflatend enthousiasme en een enorme energie en drive. Ze is flexibel, snel, denkt mee en komt met creatieve oplossingen of het nou een folder, publicatie, advertentie, e-mailing of brochure betreft. We hebben er heel veel samen gemaakt en ik hoop dat er nog heel veel komen! Kortom, het is altijd een feestje met Marije!"

Craig Lovelidge - Head of Creative
Staples Agency Europe, Amsterdam

"Marije worked brilliantly on the Staples Go-To-Market channel templates. She took guidance/steer with ease to design and redesigned with effortless speed. She knows her craft very well and her approach is extremely simple; collaborate and deliver solutions on time, in a fast, focused and friendly way."

Dania Murray - sr. Account Development Specialist
Staples Agency Europe, Amsterdam

"Working with Marije is an absolute joy. She is a very talented senior Designer, with a meticulous eye for detail. My experience working with her was for a complex corporate guideline project which lasted several months. During that journey, Marije remained focussed, professional, organised, and dedicated to the task to the very end. Marije will take initiative and give 110% effort with her work. All this combined, topped off with a bright and sparkly personality, I would not hesitate to work with Marije again and am very pleased to recommend this lady."

Debby Lisse - Creative Resource Manager
Staples Agency Europe, Amsterdam
"Marije (=studio marie) heeft voor de Staples winkels wereldwijd diverse In-Store Retail-materialen zoals posters, banners, badges en tassen ontworpen. Daarnaast werden voor dit omvangrijke project ook online materialen ontwikkeld. Een team van 5 designers heeft onder grote druk een geweldige prestatie geleverd, want alle afzonderlijk ontwikkelde materialen moesten ook op elkaar worden afgestemd. Marije vertolkte een zeer gewaardeerde trekkersrol binnen het team. Haar kennis en kundigheid kwamen goed van pas. Het was prettig & gezellig om met haar samen te werken."

Miranda Marcelis - Communicatieadviseur
Gemeente Houten

"Ik heb prettig met Marije samengewerkt aan de Mantelzorgkrant. Vanuit haar vak als grafisch ontwerper durft zij kritisch te zijn en denkt mee in oplossingen. Ze is flexibel en heeft gezorgd voor een mooi eindproduct."

Lodewijk Koster
Loko Cartoons, Culemborg

"Toen mijn opdrachtgever mij vroeg of ik een logo voor een nieuw op te zetten maatschappelijk project wilde ontwerpen, "en dan wel met jouw tekeningen daarin" voegde ze daar aan toe, zei ik: "Dat doe ik graag, maar ik ken nog een grafisch ontwerper die daar echt toegevoegde waarde aan kan bijdragen." Mijn opdrachtgever stemde toe in onze gezamenlijke offerte en eindelijk kon ik ook zelf kennismaken met de professionaliteit van Marije die anderen haar al eerder hebben toegedicht. Marije is integer, heeft goede ideeën, werkt snel, is vakkundig, is in haar ontwerpen opvallend helder en treffend scherp en presenteert op professionele wijze het logo. Het is allemaal waar. Maar door met Marije samen te werken heb ik ontdekt wat haar echte waarde is: Marije vertelt altijd een verhaal. Dat doet ze als ze haar werkwijze laat zien, dat doet ze als ze het logo presenteert en dat doet ze met het logo zelf. Daarmee steekt ze wat mij betreft met kop en schouders boven andere grafische ontwerpers uit. Marije, ontzettend bedankt voor deze samenwerking en ik hoop dat we in de toekomst nog meer gezamenlijke creaties kunnen maken."

Viona Nieuwenhuis - Accountmanager
Sabel Communicatie, Bilthoven

"Samenwerken met Marije is... hoe zal ik het zeggen... bevrijdend! Ze is creatief, grafisch sterk, denkt mee met ons én met onze klant, werkt professioneel en snel. En - ook niet onbelangrijk - ze is ook een superleuk mens!"

Andrea Oostijen - Publiciteit en communicatie
Theater Terras, Amersfoort

"Voor Amersfoorts Theater Terras heb ik met veel plezier de publiciteit gedaan. In die rol heb ik Marije gevraagd de posters en het programmaboekje vorm te geven. Met haar oog voor wat mooi is, geeft zij vorm aan de bijzondere voorstellingen die Theater Terras op verrassende locaties in Amersfoort organiseert. Inmiddels doet ze dit al twee seizoenen en Theater Terras hoopt dat ze het nog heel lang blijft doen!"

Krisja Abelman
Abelman Coaching, Almere
"Vanaf het eerste moment dat ik Marije heb gevraagd mijn visitekaartje te restylen heb ik ervaren hoe professioneel en prettig zij haar klanten begeleidt, van opdracht via uitvoering naar prachtig eindresultaat. Met een ogenschijnlijk kleine aanpassing heeft Marije voor mijn visitekaartje een enorme verbetering bewerkstelligd in uitstraling en helderheid. Marije weet wat ze doet en heeft een open blik die treffend scherp is. Ik ben heel tevreden met mijn vernieuwde kaartje en kan studio marie van harte aanbevelen bij iedereen die een goede vormgever zoekt."

Fleur Brockhus - Tekstschrijver
B&B Copywriters, Amsterdam
"Samen met studio marie heb ik de website van twee legal headhunters voorzien van een facelift. Na een brainstorm en op basis van nieuwe webtekst, ging Marije Koopmans enthousiast aan de slag met iconen ter ondersteuning van de tekst. Het resultaat: grafische ontwerpen die perfect passen bij de klant. Niet alleen het eindproduct, ook de samenwerking met Marije Koopmans verliep heel plezierig. Marije werkt professioneel, snel en persoonlijk. Ik kijk ernaar uit om vaker samen te werken met studio marie."

Sipko Visser
Lumadesq, Nieuwegein

"Marije is een leuk mens, heel gedreven en ook nog eens goed in wat ze doet. Ze doet wat ze beloofd én heel goed én heel snel. Aan Marije heb je een hele goeie!"

Marieke Simonis - Trainer
LearnOn, Utrecht
"Marije heeft mijn logo en huisstijl ontworpen. Het was erg plezierig om te merken dat zij is gestart bij het leren kennen van mij, mijn aanbod en de dingen die ik hierin belangrijk vind. Hierdoor heb ik nu een ontwerp waar ik heel tevreden mee ben, en dat echt bij mij en mijn bedrijf past."

Bob Saarloos - Conrector
College De Heemlanden, Houten
"College De Heemlanden werkt al een aantal jaar samen met Marije. Wij kennen haar als creatief, meedenkend, consciëntieus en persoonlijk betrokken vormgever van folders, posters, website, schoolgids, beleidsplan en banners. Aanbevelenswaard!"

Willem Denijs - Trainer/Consultant
Utrecht
"Marije Koopmans heeft met een open geest een logo en een huisstijl ontworpen die echt uitdrukken waar ik voor sta. Dwars en kleurrijk, maar wel doortastend. Ik ben erg blij met het resultaat en heb genoten van de samenwerking!"

Lucie Janssen - Voorzitter
Wijkse Ondernemers Koffie, Wijk bij Duurstede

"Ik heb sinds kort de organisatie in handen van het open netwerk 'Wijkse Ondernemers Koffie' in Wijk bij Duurstede. Voor mij was het belangrijk om mijn komst ook visueel tot uiting te laten komen. Ik heb daarom Marije gevraagd om het logo aan te passen. Wat ik heel leuk vond, was dat zij daar niet zonder meer akkoord mee ging. Er zat een bijzonder concept achter het originele logo en het was zonde om dat zonder meer over boord te gooien. Marije heeft een prachtige brug geslagen tussen het originele logo en mijn wensen voor vernieuwing en meer kleur. De aanpassing van het logo is de basis geweest voor inspiratie voor het aanpassen van de website en de uitingen op sociale media. Dankjewel daarvoor! De kleuren van de Wijkse Ondernemers Koffie heten alle ondernemers welkom die openstaan voor samenwerking en versterking van elkaars activiteiten."

Henk Kwant - Belastingadviseur
TAFKA Advies, Zeist

"Marije heeft een groot hart. We hadden vorig jaar de inleidende beschietingen gedaan om klant te worden toen er een persoonlijk drama in mijn gezin zich voordeed. Mijn idee om een bemoedigingsboekje te maken werd door Marije kosteloos omarmd ondanks het feit dat we zakelijk nog niets met elkaar hadden ondernomen. Het resultaat was prachtig en de dankbaarheid groot.
Marije is flexibel. Mijn ideeën komen op en wil ik dan binnen no time geregeld hebben. Dat is natuurlijk waanzin in de normale planning. Marije heeft niet vaak nee gezegd.
Marije is professioneel en zakelijk. Alle afspraken goed vastgelegd voordat we beginnen en het is dan in het verloop van ons contact geen onderwerp van gesprek.
Marije is creatief. Mijn ideeën zijn meestal grof van opzet. Ik heb ervaren dat Marije creatief is in het adviseren en maken van ontwerpen. De kwaliteit van haar werk is top en zeer verzorgd.
Marije is kritisch. Kritisch t.o.v. haar ontwerpen, haar klanten en de kwaliteit die ze wil en kan leveren."

Helma Bouman - Manager Cultuur en Educatie
Bibliotheek Z-O-U-T, Utrechtse Heuvelrug

"In 2012 leerde ik Marije Koopmans kennen door haar eigen publiciteitscampagne rondom het verschijnen van haar eerste boek Boet en de rode knop. Dit bijzondere en mooi uitgegeven boek heeft Marije in eigen beheer uitgebracht. 
Marije werd door het schrijven van dit boek één van de Z-O-U-T schrijvers. Als snel kwam ik er achter dat ze veel meer deed dan het schrijven van boeken. Na een overleg over de organisatie van de Schrijversproeftuin benaderde ik haar voor het ontwerpen van publiciteitsmateriaal. De brainstorm over wat en hoe was open, meedenkend en ruimtegevend. Het traject van idee tot levering verliep snel en efficiënt. De kracht van Marije zit wat mij betreft in de combinatie creatief en zakelijk. Goed luisteren naar de wensen van de klant, dit op een eigenzinnige wijze vormgeven en binnen de gestelde kaders en deadlines uitvoeren."

Femke Oudshoorn - Marketing & Communicatie
HMB profit locks & tools, IJsselstein
"Namens HMB profit locks & tools werk ik inmiddels een aantal jaren prettig samen met Marije Koopmans van Studio Marie. 
Marije is zeer creatief en werkt bovendien erg nauwkeurig en professioneel. Dit komt met name door de ervaring die ze in de loop der jaren heeft opgebouwd. Bovendien kan ze snel schakelen als er een opdracht op korte termijn afgerond moet worden en dat is prettig. Marije denkt altijd mee met de klant, waardoor nieuwe ontwerpen naadloos aansluiten bij de bestaande huisstijl. 
Kortom; heb je iemand nodig die met een frisse blik naar jouw huisstijl kijkt of moet er een brochure gemaakt worden voor een nieuw product? Dan ben je voor een flinke dosis aan creativiteit, flexibiliteit en professionaliteit bij studio marie aan het juiste adres."

Ilonka Jansen - auteur 'Vandaag is anders'
"Naast het feit dat Marije ontwerper/grafisch vormgever en auteur van kinderboeken is, mag ik ook met trots zeggen dat zij de uitgever is van mijn kinderboek 'Vandaag is anders'. Kortom; een veelzijdige vrouw. Ik heb met veel plezier en enthousiasme met haar samen gewerkt bij het tot stand komen van mijn boek. Marije was gedurende het jaar heel betrokken, flexibel in de samenwerking en heel creatief van geest. Ze liet mij een kijkje nemen in haar vakgebied en dacht constructief met mij mee over het eindproduct. Het resultaat mag er absoluut zijn! Ik ben trots op haar!"

Marianne Pot - Bestuurder/schoolleider
College De Heemlanden, Houten

"Marije verbindt haar creativiteit met een praktische en zakelijke attitude. Haar producten zijn daardoor van een hoge kwaliteit en binnen de afgesproken tijd gerealiseerd."

Jenny van Rooij - Redacteur
De roze pen tekstcorrectie & redactie, Tiel

"Marije is een echte vakvrouw: creatief, doortastend en altijd gedreven om iets nóg beter of mooier te maken. Ze is iemand die denkt in kansen en mogelijkheden en gaat daarover graag het gesprek aan. Marije werkt snel, flexibel en laat oprechte betrokkenheid zien, maar wel altijd op een ‘prettig zakelijke’ manier. 
In de ruim drie jaar dat ik nu geregeld met Marije samenwerk heb ik haar leren kennen als een bijzonder leuke vrouw en fijne samenwerkingspartner. Kwaliteit staat bij ons allebei voorop en daarin vullen we elkaar op een prettige manier aan. Dat vind ik heel waardevol. 
Naast haar werk als grafisch ontwerper heeft Marije ook zelf kinderboeken geschreven en is ze haar eigen uitgeverij begonnen. Dat geeft aan hoe ondernemend en veelzijdig ze is. Marije is gewoon een topper!"

Hella Kroon - Trainer/Adviseur
APS, Utrecht
"Ik heb een aantal keer met Marije gewerkt als opdrachtgever voor een aantal boekjes en flyers. Ze werkt heel betrokken, snel en denkt goed met me mee. Flexibiliteit in de samenwerking is een grote kwaliteit van Marije. Het is fijn dat afspraken altijd worden nagekomen."

Geppie Bootsma - Teamleider Talen
APS, Utrecht

"Marije is creatief en voert opdrachten zorgvuldig uit. Ze is punctueel en betrouwbaar. Ik werk graag met haar samen als er boeken of brochures moeten worden vormgegeven. Ik weet dan zeker dat er goed werk wordt geleverd."

Robert Peek - Manager marketing&communicatie
APS, Utrecht

"Als manager marketing&communicatie heb ik studio marie een aantal malen ingehuurd. En elke keer werd ik aangenaam verrast door Marije. Niet alleen in het (kostenbewust) meedenken over het ontwerp en de uitvoering van een publicatie; ze neemt zonodig het gehele grafische traject over. En bij studio marie is dat in vertrouwde handen. Marije geeft vooraf helderheid over planning en budget waardoor je nooit achteraf voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is ze heel flexibel en kan ze goed overweg met lastige en -soms- wispelturige opdrachtgevers."

Jeannine Corneille - Sr. Communicatieadviseur
HVO, Utrecht
"Met Marije heb ik al sinds enkele jaren een heel prettige samenwerking. Waarom het volgens mij zo goed gaat? Omdat ik Marije meemaak als een creatieve, inspirerende en getalenteerde ontwerper. Wat ik heel erg in haar waardeer is dat ze altijd constructief meedenkt, vooruit denkt, het doel en de context van het product niet uit het oog verliest, ook vorm en inhoud goed op elkaar kan afstemmen, en heel flexibel en tegelijk doortastend is. Als persoon is zij altijd positief en behulpzaam, maar ze kan ook kritisch opbouwend zijn, vanuit een duidelijke visie op vormgeving en communicatie. Kortom, een zeer waardevolle samenwerkingspartner waar je van op aan kunt!"

Ibeline Polak - Onderwijskundig medewerker/trainer en docent
HVO, Utrecht
"Marije werkt al langer tot grote tevredenheid voor onze organisatie. In 2010 heb ik voor het eerst en met veel plezier samengewerkt met deze zelfverzekerde, enthousiaste vrouw met ambitie. In de afgelopen maanden hebben we een groot project uitgevoerd waarbij ze verschillende producten heeft vormgegeven. Het was soms een lastige klus, er veranderde nogal eens iets aan de opdracht, de planning liep anders, maar met haar flexibiliteit, creativiteit en oplossend vermogen bleef ze een goede persoonlijke relatie in een zakelijke sfeer nastreven. Ze bleek de kritische meedenker te zijn die we nodig hadden en wist ideeen in acties om te zetten. En tot slot is ze stipt. Altijd alles op tijd en snel klaar."

Hans Werkman - Interim-management, advies en coaching
"Ik had de bijzondere ervaring dat de allereerste schets van Marije voor mijn logo direct raak was. Zij wist de essentie voor mij direct te vatten in logo en stijl. Wat mij geholpen heeft is dat Marije het proces van idee tot product behendig structureert. Bij een tweede, meer complexer traject heeft ook dat tot een goed resultaat geleid."